Wat zijn partnerscholen?

Partnerscholen werken samen met Coloured Glasses en YFU Nederland aan de doelstellingen van de TTO/ELOS/UNESCO-scholen programma op gebied van internationalisering op scholen. Wij kunnen de workshop kosteloos aanbieden onder onderstaande voorwaarden.

Uitwisselingsstudent

Uw school is bereid om één schooljaar lang een exchange student (naar keuze) te faciliteren uit één van onze 44 YFU landen wereldwijd.

Met het opnemen van een internationale scholier levert uw school een grote bijdrage aan het vergroten van intercultureel begrip en tolerantie.

Gastgezin

Uw school is bereid ons te ondersteunen in het vinden van een geschikt gastgezin. Wij laten de school vrij om hier naar eigen inzicht invulling aan te geven.

Dit kan bijvoorbeeld door een oproep in de nieuwsbrief of aankondiging op de website of in de klas, tijdens ouderavonden.
Wij helpen u hier graag bij.

Buddy

Uw school wijst een ‘buddy’ aan. Dit is een leeftijdsgenoot die regelmatig contact met de exchange student heeft en klaar staat voor hem of haar.

Als het wat minder gaat, maar ook als het goed gaat is een ‘buddy’ van essentieel belang voor een uitwisselingsstudent. Een houvast in (mogelijk) moeilijke tijden.

Voorlichting

Uw school is bereid om een voorlichtingsavond (of middag) te faciliteren over de mogelijkheden om als uitwisselingsstudent te studeren in het buitenland.

Onze oud-uitwisselingsstudenten vertellen over hun ervaringen in het buitenland, het gastgezin waar zij hebben gewoond en vooral wat het voor hen heeft betekent.

Donatie

Wanneer er een gelieerde stichting actief is vragen wij een donatie om de uitwisseling van een student mogelijk te maken.

Meer informatie volgt.

Zichtbaarheid

Uw school is bereid om (promotie)materialen als flyers beschikbaar te stellen en op enkele plekken posters op te hangen.

Wij werken hard aan onze naamsbekendheid. Wij hopen zichtbaar te kunnen zijn in en rondom uw school.

Wat kunt u van ons verwachten?

Ons doelstelling is ideologisch: werken aan een wereld met meer begrip voor elkaar. Dat betekent uiteraard tweerichtingsverkeer.

Workshop

Wij verzorgen een 2 uur durende workshop t.w.v. € 345,-

Lesmodule

Deze lesmodule bestaat uit materiaal voor docenten en scholieren voor in totaal 3 lessen (wereld)burgerschap ter voorbereiding op de vierde les: de workshop Coloured Glasses.

Profileren

U kunt zich als (partner)school profileren op onze website. Wij gaan u interviewen over uw ambitie op gebied van internationalisering en publiceren dit o.a op het platform citizensoftheworld.nl.

Contactpersoon

U krijgt een contactpersoon toegewezen van YFU Nederland waar u terecht kunt voor ondersteuning, advies of begeleiding.

Community

Leraren hebben toegang tot de community op LinkedIn van YFU Nederland om elkaar te ondersteunen en of van elkaar te leren/ te inspireren.

Whitepapers

U krijgt van ons maandelijks (exclusieve) eenvoudig toepasbare tips en trucks over bijv. ‘hoe om te gaan met een uitwisselingsstudent’ in uw mailbox.

Ja, wij gaan mee

Mooi. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen neemt één van onze medewerkers contact met u op om een (bel)afspraak te maken of telefonisch het e.e.a. te bespreken. U krijgt daarna een overeenkomst toegestuurd die een decaan dient te ondertekenen. Na ontvangst gaan wij met u aan de slag om de workshop in te plannen.

Huidige partners

  • Partner van Coloured Glasses
  • Partner van Coloured Glasses
  • Veenlanden College
  • Stedelijk College Eindhoven
    Stedelijk College Eindhoven is partner van Coloured Glasses.